Zalakaros és a természet csodája...

Zalakaros

Magyarország délnyugati részén, a Balaton déli csücskétől mindössze félórányira található kisváros gyógyvizéről, sikeres rendezvényeiről, borairól és borospincéiről, gyönyörű, rendezett parkjairól, valamint a kikapcsolódás lehetőségeinek széles tárházáról nevezetes. A térséget romantikus hangulatot árasztó szőlőhegyek és gyümölcsösök, erdők, ligetek, lankás dombok és halastavak övezik. A vidék kerékpárutak, túraútvonalak változatos körét kínálja a szabadidejüket aktívan eltölteni szándékozó vendégek részére, de bőven akad program azoknak is a város területén, akik inkább a nyugalmat, a passzív kikapcsolódást részesítik előnyben.

Miért érdemes Zalakarosra utazni?

Végigsétálva a kisváros hangulatos utcáin egyfajta nyugalom árad mindenhonnan: abszolút csendes, nyugodt környezetben élvezheti az igazi zalakarosi élményt. A város már két alkalommal nyerte el Magyarország legvirágosabb városa címet, melyet tisztasága és rendezettsége bizonyít. Sétánk során élvezhetjük hazánk erdőkben leggazdagabb vidékének természeti kincseit, a gyönyörű kilátást, hiszen szép időben a karosi kilátóból, és várost körülölelő szőlőhegyekről akár a Kis-Balatonig, sőt Badacsonyig is ellátni. Mindenütt megcsodálhatjuk a kannavirágokat, a város jelképét, melyek tavasztól őszig pirosba öltöztetik Zalakarost. Higgyék el, egy röpke fél órás séta is csodákra képes! Ha időközben valaki elfáradt, csatlakozhat a városi körjárathoz a Dottó “fedélzetén”, és élvezheti tovább a kilátást.

A Zalakaros kincse, titkunk a vizünk!

Napjainkra Zalakaros egy közkedvelt gyógy- és wellness paradicsommá nőtte ki magát, családok, párok, regenerálódni, illetve gyógyulni vágyók, vagy csak a nagyvárosok zajától menekülők célállomásává vált. 
Az ide érkezők teljes körű kiszolgálását a város folyamatos, egész éves programjai, koncertek, szabadtéri rendezvények, fesztiválok, bornapok, város napja és egyéb, ünnepekhez kapcsolódó műsorok, illetve a Zalakarosi fürdő biztosítják. A fürdő folyamatos fejlesztéseinek köszönhetően egyre szélesebb réteget szolgál ki. Nemrégiben fejeződött be a gyermekek új világának átalakítása, a Vízipók-Csodapók birodalom, ahol több mint 60 féle vízi attrakció és csúszda várja a piciket. De szauna világa is megújult, ahol mindenki kiélvezheti a szauna jótékony hatásait.

Egy biztos, Zalakaros generációk pihenőhelyévé vált, ahol a legkisebbektől a nyugdíjas korosztályig mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást és pihenési formát a gyógyfürdő, illetve a wellness szolgáltatások között.

Zalakaros igazi természeti kincs

Zalakaros és környéke a természetkedvelők igazi paradicsoma: kirándulások, kerékpártúrák és akár madármegfigyelési lehetőségek is várják a látogatókat. Gyönyörű hegyek, tavak és erdők, valamint a Kis-Balaton régió bájos vidéke is könnyen megközelíthető Zalakarosról.

Két kihagyhatatlan programlehetőségek ajánlunk!

Termáltó és ökopart

A zalakarosi termáltó és ökopart egy igazán egyedülálló hely: a különleges architektúrájú fogadóépület tizenöt méter magas kilátótornyából csodálatos panoráma élménye várja a látogatókat. A tó déli részén induló tanösvény az erdőn keresztül vezet át: az ösvény kanyargós útja során élvezhetjük a természet nyugtató és gyógyító hatását. Az állomásokon elhelyezett padokon pihenhetünk és átérezhetjük az erdő varázsát. A gyermekek szórakozhatnak a tóparti játszótéren, találkozhatnak egy mesebeli tündérrel, és megismerhetik a környék növényeit a kihelyezett táblákon keresztül.

Zalakarosi kilátó

Zalakaros felett fekvő erdővel borított domboldal a kisvárosnak "tüdejeként" szolgál. Az erdő szélén, Zalakaros határában található a város kiemelkedő nevezetessége, az Erdészkilátó. A kilátóból lenyűgöző panoráma nyílik a környező zöld övezetekre, jó idő esetén pedig még a Kis-Balaton és a Balaton-felvidék is jól kivehető. A Parkerdőben kellemes sétákban lehet részünk, a Kilátó borozóban pedig bármikor felfrissülhetünk a kirándulás során.