Wellness és gyógykezelések

Yasmine Beauty & Medical Spa

… a nyugalom szigete

Ön jobban kedveli a passzív kikapcsolódást, a kényeztető masszázsokat és a különleges wellness kezeléseket? Mi segítünk Önnek abban, hogy a mindennapi stresszt kipihenje, a testi - lelki egyensúlyát visszanyerje, ismét friss és fitt legyen.

A wellness szó sokaknak csak egy kellemes környezetben eltöltött hétvégét, szórakozást jelent, pedig ez annál sokkal több. A kifejezés eredetileg egészségtudatos életmódot jelent – „ép testben ép lélek” -, melynek lényege a megelőzés, a fizikai és szellemi fittség, kiegyensúlyozottság megőrzése.

Yasmine Beauty & Medical Spa Wellness részlegünk, az uszoda- és szaunavilágunkkal együtt közel 4 000 m2-en terül el. Az itt dolgozó szakképzett munkatársaink, reumatológus főorvosok, gyógytornászok, fizioterapeuták és masszőrök segítenek Önnek megtalálni azt a kezelés fajtát, ami leginkább megfelel az Ön számára. Legyen szó kényeztető wellness vagy beauty kezelésről, vagy gyógykezeléseink egyikéről.

Mi elérjük, hogy az Ön teste és lelke megteljen energiával és mosollyal az arcán távozzon tőlünk!

Újdonság a Karos Spa-ban! Őrizze meg Ön is bőrének gyönyörű színét!


DIAMOND HIFU kezelés

Mi a HIFU kezelés?

A HIFU az orvosi praxisban az intenzív fókuszált ultrahang energiával a szöveti hőmérsékletet 65-70 °C-ra emeli. Ennek következtében azonnal látható feszesedés alakul ki, ami a rostok hő hatására bekövetkező rövidülésének köszönhető. Emellett a célterületen a hőhatás által okozott koaguláció a szövetekben „öngyógyító” folyamatot indít be, ezáltal a kezelt terület tartós feszességét, rugalmasságát és fiatalos megjelenését váltja ki a kezelést követő 3-6 hónapban. Az eljárás megkapta, az amerikai FDA (Food and Drug Administration) minősítő tanúsítványát. Amerikában a második legnépszerűbb beavatkozás a mellnagyobbítás után, 95%-os elégedettséggel. Ezáltal, hatékonysága, biztonságossága, orvosilag is igazolt.

 

Újdonság a Karos Spa-ban! Diamond HIFU kezelés


Gépi kozmetikai arc- és testkezelések

Forradalmian új kavitációs, rádiófrekvenciás, lipolízises arckezelő és alakformáló géppel

  • Arcfiatalítás, bőrfeszesítés
  • Dekoltázs és kézfej-fiatalítás, pigmentfoltok halványítása
  • Tokakezelés
  • Megereszkedett bőr kezelése (Anti Aging)
  • Zsírbontás, körfogatcsökkentés
  • Ránctalanítás
  • Alakformálás
  • Cellulit kezelés

Gépi kozmetikai arc- és testkezelések

Karos Spa Gyógyászat

… a tradicionális fürdőkúra

A városban egyedüliként a zalakarosi fürdőn kívül a Karos Spa rendelkezik termálkúttal. A nátriumkloridos, hidrokarbonátos termálvizet a felső pannon rétegből nyerjük, kb. 1 000 m mélyről. A forrásnál 49,5 C°-os víz kerül a szálloda termálvizes medencéjébe, valamint egyedülálló módon a hotel mintegy 100 db apartszobájának fürdőkádjába.  Ez a víz egyébként más fürdőkben gyógyvízzé nyilvánított- a magyarországi kormányrendelet szerint azt nevezzük gyógyvíznek, amely 30 C° feletti, és bizonyítottan gyógyhatású - márpedig ez igaz mind a zalakarosi gyógy-, mind a Karos Spa termálvízére is.

Vízösszetétel

A gyógyhatású termálvíz indikációja, kontra indikációja

JavallatokEllenjavallatok
minden degeneratív elváltozás rosszindulatú daganatok
végtag- és gerincbántalom szívbántalmak
krónikus ízületi gyulladásos betegségek érrendszeri megbetegedések
kötőszöveti reuma minden akut gyulladásos megbetegedés
mozgásszervek, operációk, törések utáni állapota keringési zavarok
ízületi- és porckorong műtétek elő- és utókezelése a vérképző szervek megbetegedése
idegkimerültség trombózis
krónikus, periférikus idegrendszeri megbetegedések krónikus alkoholizmus
krónikus nőgyógyászati betegségek súlyos májzsugorodás
fertőzőbetegségek, láz
nyíltsebek
terhesség

A gyógyászati kezelések kiválasztása mindenképpen orvosi konzultációhoz kötött, amelyet természetesen helyben végeznek több nyelven beszélő reumatológus szakorvosaink. A kiszolgáló személyzet segít a továbbiakban, akik mind tapasztalt, szakképzett kollégák- fizioterapeuták, gyógytornászok, gyógymasszőrök.

Gyógyászati részlegünkön elérhető a hévízi iszappakolás, amelyet a ház specialitásaként zalakarosi termálvízzel keverünk. Az ízületi fájdalmakra különféle gyógyszeres pakolásokat alkalmazunk, melynek gyulladás- és ödéma csökkentő, valamint fájdalomcsillapító hatása van.

Számos vizes kezelés mellett, mint pl. szénsavfürdő, négyrekeszes galvánfürdő megtalálható még a magyar találmány, a súlyfürdő is, amely rendkívül hatásosan alkalmazható a gerinc és az alsó végtagok nagy ízületeinek degeneratív elváltozásai esetén.

Az elektromos kezelések között a szállodában valamennyi kezelésfajta fellelhető, ami egy kórház reumatológiai szakosztályán is.

Gyógytornászaink egyéni vagy csoportos foglakozásokat is tartanak, amelyek javítják a keringést, lazítják az izmokat, növelik a csont- és izomtömeget.

A hotelben nem csak a gyógyászati kezelések szolgálják az egészségmegőrzést. Lehetőség van úszásoktatásra, Nordic Walkingra is, heti kiírás szerint pedig naponta többféle csoportos tornán vehetnek részt ingyenesen a vendégek- legkedveltebbek az aquatréning a medencében, a fit ball tréning, a gerinctorna, és az öt tibeti jóga.

Ismerje meg Ön is részletesen széleskörű wellness és gyógyászati szolgáltatásainkat:

Wellness- és gyógykezelések