Programok Zalakaroson és környékén

Zalakaros a Kis-Balatontól néhány kilométerre található, csendes, nyugodt, ugyanakkor élettel teli kisváros, ahol a szervezők folyamatosan gondoskodnak arról, hogy a településre látogató vendégek minden évszakban, a hét minden napján találjanak kedvükre való programot. Ez az a város, ahol élvezhetik a friss levegőt, a vidék nyugalmát és a központban található arborétum növénykülönlegességeit. Gasztronómiája is kiemelkedő, változatos és egyedi, a tájjellegű ételek mellé, a helyi speciális borokon túl a csúcsborokkal is megismerkedhetnek az ide látogató vendégek. Legyen nyár vagy tél, ősz vagy tavasz, egy biztos ez a hangulatos kisváros megtelik élettel, melyhez a Karos Spa felejthetetlen wellness pihenést tud nyújtani!


Ízelítő Zalakaros programjaiból:

Zalakarosi programok

A rendezvény ideje alatt a Gyógyfürdő téren kirakodóvásár, kézművesek bemutatói és borházak várják a Vendégeket! A programokra a belépés ingyenes!

Városnézés a Dottóval naponta többször (kizárólag száraz idő esetén):

Próbálja ki Ön is! A kisvonat, mely szállodánk elől indul, körbeviszi és bemutatja Önnek és családjának a szépséges és kedves kisvárost.

"Érzékek Útján" Zalakaroson:

A város Hat érzék programjához egy 2-3 órás interaktív városnéző túrát is készített Zalakaros. Az "Érzékek Útján" élménytúrához egy úti füzetet kapnak vendégeink a Tourinform irodában, amellyel játékos formában, az érzékszerveket is bevonva, különböző állomásokon, kvízkérdéseken keresztül ismerhetik meg Zalakaros nevezetességeit.  A füzet extra információkat és tippeket tartalmaz, bónokkal és meglepetésekkel kívánja még emlékezetesebbé tenni az itt tartózkodást. Célja, hogy rohanó világunkban egy kicsit segítsenek lelassulni és alternatívát kínálni a minőségi időtöltésre.

Segway túrák Zalakaroson:

Ezzel a különleges közlekedési eszközzel nyílik lehetőség Zalakaros azon részeinek megismerésére, amelyeken még a helyiek sem mindennap járnak. A túra része a város bejárása kísérővel; barangolás a dimbes-dombos karosi utcákon, parkokon és szőlőültetvényeken. Garantáltan olyan helyekre jut el a túrázó, ahol csodás panoráma tárul a szeme elé.

Nordic Walking túrák a lankás kisvárosban:

Az országos élménytúra sorozat zalakarosi állomása a Karos Nordic Walking élménytúra, mely lenyűgöző tájakon vezet végig. Ez egy izgalmas sport, ahol a természet és táj szépségeinek megismerése, felfedezése a cél egy speciális eszköz segítségével.

Kerékpáros városnézés:

A sportolás szerelmeseinek lehetősége van szállodánkban kerékpár bérlésére, mellyel bejárhatók Zalakaros nevezetességei és a környező települések is. Nem csak az eszközt tudjuk biztosítani a kirándulásra vágyóknak, hanem az útvonalak megtervezésében is segítséget nyújtunk programpultunknál.

Gyalogos városi túra Zalakaroson:

A hangulatos kisváros gyalogosan is bebarangolható. Az arborétumban különleges növényeket ismerhetünk meg, a tavasz kezdetétől az ősz végéig pedig színes virágok díszítik az egész települést, mely elnyerte a legvirágosabb városa címet. Vendégeinknek egy könnyed sétára, illetve a hosszabb túra utak bejárására is lehetőségük nyílik. A jelzéssel ellátott útvonalakról kollégáink a szállodában készséggel tájékoztatják Önöket.

Gránit Gyógy-, Élmény- és Strandfürdő: A Balaton régió családbarát fürdője:

A zalakarosi fürdő egész évben három komplex egységgel (gyógyfürdő, élményfürdő és gyógycentrum) várja vendégeit, valamint májustól szeptember végéig egy csodálatos parkban található strandfürdővel is kiegészül. A fürdőben minden generáció megtalálja a megfelelő medencét, csúszdát és éttermet. Megújult részlegük a Vizipók-Csodapók Gyerekbirodalom, ahol a gyerkőcök élvezhetik a többszintes élménymedencével, csúszdákkal, vízágyúkkal kialakított világot. További belső fejlesztések is megvalósultak egy egész évben nyitva tartó zárt gyerekparadicsom és egy új szauna világ létesítésével.

Kertmozi (időszakosan):

A zalakarosi Kertmozi június közepétől augusztus végéig várja a film szerelmeseit, a hét szinte minden napján. A részletes heti műsorokról szállodánkban kapnak tájékoztatást vendégeink.

Zalakarosi kilátó:

Fentről csodálatos panoráma tárul elénk, ahonnan jó idő esetén tisztán látható a Kis-Balaton, illetve a Balaton-felvidék gyönyörű lankás dombjai. A népi építészeti stílusú kilátó tövében egy borozó is üzemel, ahol megkóstolhatjuk a helyi különlegességeket. Ha pedig egy kis kirándulásra vágyunk, kellemes sétautak vezetnek a Parkerdő területén keresztül.

Termáltó és ökopart:

A Gránit Gyógyfürdő területéről napi 600-1000 m3 víz folyik el a Banyavölgyi patak és végül a Kis-Balaton felé. Ebből az elfolyó termálvízből jött létre a zalakarosi Termáltó. A termáltóhoz érkező vendégek legelső állomása a különleges architektúrájú fogadóépület. Legizgalmasabb pontja az épülethez tartozó tizenöt méter magas kilátótorony, csodás panorámával. A fogadóépület mellett található a hangok pavilonja, ahol különböző magasságú hangkeltő elemek segítségével ismerhetőek meg a hangok és azok rezgéshosszának változásai. A bátrabbak kipróbálhatják a vízen járás tudományát a termáltavon kialakított vízi tipegő segítségével. A tó két partját híd köti össze, középen szigettel. Továbbá található a tavon egy úszó szökőkút is. A fények meditációs térének négy oldalán különböző méretű fa oszlopok helyezkednek el, ezáltal mindig besüt a nap valamelyik résen, így az elrendezés segítségével láthatóvá válik a Föld forgásának hatása. A tanösvény egy lábakon álló fapadló járdán vezet a fák között a tó erdő felőli részén, a növényeket pedig ismertető táblák mutatják be. A tóparti játszótéren homokozó, csészealj hinta, körhinta, mászóka és faház várja a gyerekeket, köztük pedig kis patakocska kanyarog. Szabadtéri fitness park is várja a látogatókat. Minden géphez tartozik egy használati útmutató, valamint hogy az adott mozgás mely testrészre gyakorol hatást.

A kirándulásokról további információkat személyesen szállodánk program részlegén, vagy az alábbi elérhetőségek valamelyikén kérhetnek:

E-mail: program@karos-spa.hu

Telefon: +36 93 542 519