Kirándulási tippek

Borkóstolók a zalakarosi, vagy a környékbeli borospincékben:

A helyi borosgazdák szeretettel várják vendégeiket a zalai lankákon megtermett minőségi fehér és vörös boraikkal.


Kirándulások a Kis-Balatonhoz:

Magyarország egyik legcsodálatosabb védett területe, a Kis-Balaton Önt is elkápráztatja egyedülálló madár- és vízi világával.

A kirándulás alatt megismerhetik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részét alkotó Kis-Balatont, amely a zalavári Kis–Balaton Emlékház megtekintéséből, a Kányavári-sziget madárvilágának megcsodálásából áll. A szigeten nemrég fejeződtek be a fejlesztések, négyszintes kilátóval bővült a terület, ahonnan jól belátható a Hídvégi-tó. Akadálymentesítették a területet, kerékpártolót építettek és még egy új gyerekjátszót is kialakítottak a vendégek kényelmébe érdekében.

Kirándulás a Kis-Balatonhoz és a Fenyvespusztai Állatsimogatóhoz Csikós programmal:

Miért érdemes Fenyvespusztára látogatni? Mert ez az a hely, ahol a magyaros virtus, a csikós hagyományaink felélesztése és egy kis betyár-romantika is megtalálható, ahol csikós bemutatóval és a magyar puszta életével lehet megismerkedni.

Többféle program közül lehet válogatni: puszta ötös hajtás, betyárok különféle lovas ügyességi versenye, ostorparádé, népi játékok és vetélkedő, pálinka, bor és mangalicazsíros kenyér kínálás, ingyenes póni lovaglás a csikós bemutató végén. Az állatsimogatóban bivalyok, kecskegidák, lovak, pónik, csacsik, nyuszik, kismalacok, kiskutyák, kiscicák és még sok más állat várja a kíváncsi vendégeket.

Kirándulás a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumba és a Kis-Balatonhoz:

Fél napos kirándulás a Kis-Balatonhoz és a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumba, ahol megtekinthető Magyarország legnagyobb egyedülálló bivalyállománya. A rezervátum megtekintése után az utazás folytatódik a Kis-Balatonhoz, melynek vonzerejét a gazdag madárvilág és a varázslatos természeti környezet adja.


Kenuzás a Zala folyón (szezonális)

Tökéletes kikapcsolódás lehet az aktív pihenés kedvelőinek! A Zala folyó a Dunántúl egyik legszebb és legváltozatosabb folyója, melyet egy félnapos túrával ismerhetnek meg. Kezdőknek és haladóknak is nyugodt szívvel ajánljuk, 4 személyes kajakokkal lehet venni az akadályokat és természetesen szakképzett túravezető kíséri Önöket. Érdemes kipróbálni, ha szeretnének egy kicsit gyönyörködni a zalai táj csodáiban!


Balaton körút autóbusszal és komppal:

Közép Európa legnagyobb tava csodás tájakat, gyönyörű panorámát és változatos borokat tartogat az oda látogatóknak. Az északi parton barangolva megtekinthetik a különleges várromokat, a bazalthegységeket, vagy akár a Tihanyi apátságot is. Hajókázhatnak a Balatonon többféle hajótípussal, akár a déli és északi partot összekötő komppal, mely Fonyód és Badacsony között közlekedik.


Hét Vezér Történelmi Kalandpark és a Garabonciás Farm látogatása:

Garaboncon található a XXI. századi parasztgazdaság, a Garabonciás Farm, ahol állat és növénytermesztés folyik. Kapirgálós tyúkok, csirkék, malacok, nyuszik, tehenek, magyar szürke marhák, bárányok és kecskék, lovak várják az idelátogatókat.

A Kalandpark részei: Hanna hercegnő vára, 7 vezér jurta tábor, íjászpálya, elektromos gokart pálya, lovas pálya, sajtüzem, látványkonyha.


Keszthely és Hévíz felfedezése:

Barangoljon a városban és fedezze fel Keszthely szépségeit: a barokk Festetics kastély, a Hintómúzeum, valamint a Fő téren található Nagytemplom, egy kellemes séta a sétálóutcától egészen a Balaton partig, a Marcipánmúzeum és a Babamúzeum megtekintése mind-mind kiváló aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújt, melyet nem érdemes kihagyni, ha ezen a vidéken járunk. Egy hűvösebb napon pedig próbálja ki a Hévízi tó meleg forrását, élvezze a gyógyvíz erejét!


Sümegi Várjátékok és történelmi vacsora:

Vissza a múltba! Mintha csak egy mesébe csöppentünk volna, középkori vár, lovasok és lovagok, lovagi bajvívás vár minket, ha ellátogatunk ide. A legérdekesebb és legizgalmasabb program a középkori lovagi játék a sümegi várnál, korhű öltözetben és környezetben. A lovas és gyalogos vitézek harca, bajvívása után egy középkori lakoma (barackpálinka, középkori leves, kemencében sült libacomb, egészben sült burgonya, káposztasaláta) illatai csábítanak el minket a középkor eme szegletébe is.


A kirándulásokról további információkat személyesen szállodánk program részlegén, vagy az alábbi elérhetőségek valamelyikén kérhetnek:

E-mail: program@karos-spa.hu

Telefon: +36 93 542 519