Élményekkel teli ízek Zalakaroson

Főoldal / Hírek, aktualitások / Élményekkel teli ízek Zalakaroson

Élményekkel teli ízek Zalakaroson

2017. 04. 11.

Élményekkel teli ízek Zalakaroson

Várossá válásának 20. évfordulóját ünnepelve, Zalakaros úgy döntött, hogy újrateríti az asztalt és új kihívások elé állítja az érzékszerveket.

A húszas évfordulóból kerekített kettőpontnullás törekvés, ahogyan a neve is jelzi, egyfajta megújulás, maga a hagyományokon alapuló innováció.

De milyen élménnyel teli ízek kerülnek az ünnepi asztalra?

A város szívügye, hogy megőrizze gasztronómiai értékeit és az ország más tájairól érkezőkkel is megismertesse a zalai ízeket, természetesen mindezt úgy, hogy közben a zalakarosiak is belekóstoljanak a legjavába!

Hogy az élmény még teljesebb legyen, fel került néhány plusz teríték az asztalra…

A város térségi receptversenyt hirdetett, melyre rengeteg alkotás érkezett a zalai kincseskamrákból. Ezeket húsz receptre szűkítette a gasztro-leltár és még egy facebook szavazást is bevetettek a szervezők, hogy a legjobb tíz recept majd beférhessen és a zalakarosi séfek által megelevenedjen a nagykanizsai Thúry György Szakképző Iskola gasztroműhelyének munkaállomásain.

A 10 legtöbb szavazatot kapó receptek tehát a Thúry György Szakképző Iskolában a diákok közreműködésével kerülnek lefőzésre. Az esemény záró akkordjaként pedig egy szakmai zsűri választja ki zalakaros kedvenc ételét. A zsűri soraiban a régió neves gasztronómiai szakemberei, köztük Bai Tamás, szállodánk exectuve chef-je is helyet foglal, a gasztro-műhely csapatát pedig két ifjú kollégánk, Szenyéri László, chef-helyettes és Horváth József, szakács is erősíti.

Ajánlataink