Élményekkel teli ízek Zalakaroson
Várossá válásának 20. évfordulóját ünnepelve, Zalakaros úgy döntött, hogy újrateríti az asztalt és új kihívások elé állítja az érzékszerveket.
A húszas évfordulóból kerekített kettőpontnullás törekvés, ahogyan a neve is jelzi, egyfajta megújulás, maga a hagyományokon alapuló innováció.
De milyen élménnyel teli ízek kerülnek az ünnepi asztalra?
A város szívügye, hogy megőrizze gasztronómiai értékeit és az ország más tájairól érkezőkkel is megismertesse a zalai ízeket, természetesen mindezt úgy, hogy közben a zalakarosiak is belekóstoljanak a legjavába!
Hogy az élmény még teljesebb legyen, fel került néhány plusz teríték az asztalra…
A város térségi receptversenyt hirdetett, melyre rengeteg alkotás érkezett a zalai kincseskamrákból. Ezeket húsz receptre szűkítette a gasztro-leltár és még egy facebook szavazást is bevetettek a szervezők, hogy a legjobb tíz recept majd beférhessen és a zalakarosi séfek által megelevenedjen a nagykanizsai Thúry György Szakképző Iskola gasztroműhelyének munkaállomásain.
A 10 legtöbb szavazatot kapó receptek tehát a Thúry György Szakképző Iskolában a diákok közreműködésével kerülnek lefőzésre. Az esemény záró akkordjaként pedig egy szakmai zsűri választja ki zalakaros kedvenc ételét. A zsűri soraiban a régió neves gasztronómiai szakemberei, köztük Bai Tamás, szállodánk exectuve chef-je is helyet foglal, a gasztro-műhely csapatát pedig két ifjú kollégánk, Szenyéri László, chef-helyettes és Horváth József, szakács is erősíti.