Zalakaros programok: programajánlatok a városban és a környékén

Összegyűjtöttünk Önnek számos izgalmas zalakarosi programot, amelyek segítségével teljes mértékben kiélvezheti ezt a gyönyörű vidéket és a környék gazdag kulturális örökségét.

Termáltó és Ökopart - Zalakaros

 • A zalakarosi termáltóhoz érkező vendégek legelső állomása a különleges architektúrájú fogadóépület, melynek egyik legizgalmasabb pontja az épülethez tartozó tizenöt méter magas kilátótorony, ahonnan csodás panoráma nyílik magára a tóra, a környező erdősávra, illetve az egész komplexumra. 
 • A tó erdő felőli, déli szélén kezdődik a tanösvény, ami egy lábakon álló fapadló járdán vezet. Az ösvény a fák között kacskaringós úton visz be bennünket az erdőbe, majd ér ki ismét a kiindulópontra. Az állomások padjain megpihenhetünk, élvezhetjük az erdő nyugtató, jótékony hatását. A gyerekek szaladgálhatnak az ösvényen, a fűben megbúvó számtalan védett virág is épségben megmarad. Egyszerre pihentető és aktív élményt élhet át a termáltó mellett húzódó tanösvényen egész évben!
 • A kisebbeket egy mesebeli tündér is várja az egyik égerfa tövében. Az itt élő növényeket ismertető táblák mutatják be, ha esetleg nem ismernénk fel őket. A gyerekek másik kedvence a tóparti játszótér, ahol élvezhetik a homokozó, csészealj hinta, körhinta,mászóka és faház nyújtotta örömöket, miközben köztük kis patakocska kanyarog. Visszaérve a fogadóépülethez egy sövény labirintus vár ránk, azonban ahhoz, hogy igazán eltévedni és visszatalálni tudjuk benne, még néhány évig türelmesnek kell lennünk, amíg a vesszők sövénnyé fejlődnek.

front-small_1


Városnézés Zalakaroson a DOTTO KALANDBUSSZAL

 • Kalandjárat indul idegenvezetéssel, mely során megismerhetik virágos kisvárosunkat egy kis borkóstolóval „megspékelve”. E zalakarosi program keretében a KALANDBUSSZAL érkező vendégeket a több mint 150 éves Arany Pincében vagy a Szent Orbán borozóban látják vendégül.
 • A körutazás során láthatják a szállodákat, a gyógyfürdőt, a városközpontot, a Dísz teret, az arborétumot, az Isteni Irgalmasság templomot, a cukrászdát, az étteremsort, a Szent István teret, az iskolát és az óvodát valamint a fazekasműhelyt, ahol betekintést nyerhetnek a kerámiakészítés munkafolyamatába és ajándéktárgyakat vásárolhatnak. A pincesoron megtekinthetik a Szent Orbán szobrát, a Fogadalmi kőkeresztet és a műemlékké nyilvánított “Csire pincét”. Bortúra útjuk során rövid séta keretében felmehetnek Zalakaros legszebb, legmagasabb kilátópontjára, ahol festői panoráma tárul Önök elé. Látni lehet Badacsonyt, a Tanú hegyeket, a Kis-Balatont, Hévízt, Keszthelyt és a dombok közt megbúvó kis falut Zalamerenyét.

front-small_1


Zalakarosi bivalyrezervátum kirándulás Kápolnapusztára DOTTÓ kisvonattal minden szerdán és szombaton!

 • Vegyen részt félnapos kiránduláson a Dottó kisvonattal: irány a Kis-Balaton és a Kápolnapusztai Bivalyrezervátum! Gyermekek és felnőttek egyaránt felejthetetlen élményekben részesülhetnek a program során: interaktív kiállítás keretén belül megismerheti a Kis-Balaton egyedi élővilágát és történetét, valamint körbejárhatja Magyarország legnagyobb bivalyállományával rendelkező rezervátumát! Indulási időpontok és találkozási helyszín kapcsán érdeklődjön nálunk!

Részletek


ZALAKAROSI KILÁTÓ

 • A Zalakaros feletti domboldalt erdő borítja, amely a város tüdeje. Az erdő szélén a Park utca folytatásában található Zalakaros egyik nevezetes pontja, az Erdészkilátó. A település Zalamerenye felöli határán található, ahonnan csodálatos panoráma tárul majd elénk a magasból. Jó idő esetén tisztán látható a Kis-Balaton, illetve a Balaton-felvidék. A Parkerdő területén kellemes sétautak vezetnek, a Kilátó borozóban pedig megpihenhetnek és felfrissülhetnek a kirándulók.
 • Az erdő alkalmanként sportrendezvények színhelyeként szolgál, rendeznek itt körpályás terepkerékpár versenyt, gyalogtúrákat, valamint családi- és sportnapokat.
 • Legkedveltebbek közé tartozik e hangulatos látogatóhely, ugyanis a park egyaránt nyújt kellemes élményt felnőtteknek, családoknak és idősebbeknek is. Ez a zalakarosi program abszolút a kihagyhatatlan lehetőségek közé sorolható!

front-small_1


Csiga-túra tanösvény - Zalakaros

 • Felgyorsult világunkban mindenkinek szüksége van egy-egy nyugodt órára, ráérős sétára, családi kirándulásra. Ezek az alkalmak energiával töltik fel az ember lelkét, és erőt adnak a sokszor monoton hétköznapokhoz. A zalakarosi Csiga-túra tanösvénnyel szeretnénk mindenkinek megadni a lehetőséget a lassításra, a szemlélődésre. Rendkívül jó helyszín erre a célra ez a szépen kialakított sétaút az erdőn át. Miközben mozgunk a friss levegőn, figyelemmel kísérhetjük az évszakok váltakozását, és a táblákat olvasgatva hasznos ismeretekkel leszünk gazdagabbak. A tanösvény Zalakarostól nyugatra, Zalamerenyétől pedig délkeletre található a Zalakarosi Parkerdő területén, hossza 1152 méter

front-small_1


Sétarepülés – Zalakaros

 • Ha ZALAKAROS, akkor nem csak wellness, hanem akár REPÜLÉS is!
 • Látogasson el hozzánk, hogy megcsodálhassa a levegőből Magyarország különleges szépségű területét: felülről ismerheti meg a Balaton nyugati medencéjét, Keszthelyt a Festetics kastéllyal és a Szigetfürdővel, Hévízt a Termáltóval és a környező várakat, úgymint Szigliget, Sümeg, Rezi, Tátika várromját és nem utolsó sorban a Kis-Balatont! A Pilóták élvezettel mesélnek környékünk látnivalóiról … sőt, ha szeretné, még a „kormányt” is a kezébe veheti.

front-small_1


Városnéző Segway túra vezetővel

 • Ezzel a különleges közlekedési eszközzel nyílik lehetőség Zalakaros azon részeinek megismerésére, amelyeken még a helyiek sem mindennap járnak. A túra része a város bejárása kísérővel; barangolás a dimbes-dombos karosi utcákon, parkokon és szőlőültetvényeken. Garantáltan olyan helyekre jut el a túrázó, ahol csodás panoráma tárul a szeme elé.
 • Időtartam: kb. 1 ½ óra
 • Úthossz: 11 km
 • (max. terhelhetőség 110 kg)

front-small_1


Fodros vízitúra - Zala-túra

 • A túra teljesítése nem igényel átlagon felüli sportteljesítményt: kezdők, fiatalok és az idősebb generációnak is kellemes kikapcsolódást nyújthat, melyhez még úszástudás sem szükséges. Amit a túra szervezője biztosít: felszerelések (kenuk, lapátok, mentőmellények, vízhatlan hordók) oktatás, túra kísérés, szalonnasütéshez: szalonna, hagyma, kenyér, emlék ajándék, igény szerinti fotózás.
 • Amit kell hozni: jó kedv, fürdőruha, sportfelszerelés, sapka, cipő vagy szandál, amit nem sajnálsz. Egy biztos, hogy különleges izgalmakban lehet részük!

front-small_1


Bobo Fun Park - Alsópáhok

 • A Balaton aktív szabadidő központja. Egy fedett élménypark, ahol az időjárás nem szab határt a kalandoknak. A Bobo Fun Park több mint egy klimatizált játszóház, a környék legmenőbb találkozóhelye. Kihívásaival kizökkenti a tiniket az online világból, a felnőttekből előhozza a gyermeki énjüket. Bátorságpróba, szórakozás és randihelyszín egyben, de csapatépítésre is kiváló lehet. 


Kőszikla-szurdok - Nagybakónak (22 km Zalakarostól)

 • A homokkő alapkőzetnek köszönhetően csapadékos időjárás esetén ritka jelenségben, a könnyező falban gyönyörködhetünk. A szurdok mikroklímája biztosítja olyan fajok életfeltételeit, amelyek nem jellemzőek a dombvidékre: májmoha, lónyelvű csodabogyó, madárfészek kosbor stb. A falu közelében található a rendkívül érdekes természeti képződmény, a Kőszikla-szurdok, valamint a kellemes pihenőhelyként számon tartott Árpád (Eszperantó) források.
 • A szép és nyáron hűvös környezetben kellemesen frissít a kitűnő minőségű forrásvíz, s az ott elhelyezett. Ülőalkalmatosságokon jólesik a kellemes pihenés. Tűzrakóhely is található.
 • Csibiti-tó, Nagybakónak: mesterségesen létrehozott tavacska. Amellett, hogy jó kirándulóhely, otthont nyújt néhány teknősnek is.

front-small_1


Nagykanizsai Kilátó

 • A nagykanizsai kilátó a Csónakázó-tó környékének látványossága népszerű a kanizsaiak és a turisták körében. Az ország egyik legmagasabb kilátójáról csodálatos panoráma nyílik a városra, a közeli lankás dombokra, a távolban pedig kirajzolódnak a horvát hegyvonulatok. A felső szintre 230 lépcsőfok vezet. A kilátót éjszaka reflektorok és led fénysorok világítják meg, a csónakázó-tavi erdők közül kiemelkedve, jól látszik az M7-es autópályáról is.
 • A Nagykanizsai Parkerdőben nem csak a kilátót érdemes megnézni, kedvünk szerint sétálhatunk, kerékpározhatunk, futhatunk, horgászhatunk és piknikezhetünk. A kilátótól délkeleti irányban haladó kicsivel több, mint 1 kilométer hosszú Madárerdő tanösvény információs tábláinak segítségével számos érdekességet tudhatunk meg az ott élő madarakról. A tanösvény kiváló terepfutáshoz is, akár önmagában, akár kiegészítve a környék erdei útjaival, vagy éppen egy Csótó-körrel; ez utóbbi mintegy 5 kilométer.

Nyitva tartás

 • Március 1-jétől március 31-ig a hét minden napján 9.00–18.00 óráig
 • Április 1-jétől augusztus 31-ig a hét minden napján 9.00-20.00 óráig
 • Szeptember 1-jétől október 31-ig a hét minden napján 9.00–18.00 óráig
 • November 1-jétől február 28-ig a hét minden napján 10.00–16.00 óráig

front-small_1

Bortúra útvonalak

Egy ízekkel, élményekkel, gyönyörű látnivalókkal teli különleges utazásra invitáljuk Önt! Merüljön el az ínycsiklandó ízek mesés világában és fedezze fel a hamisítatlan zalai pinceélményt!

 • BORBARANGOLÁS A ZALA VÖLGYÉBEN
 • BORBARANGOLÁS ZALAKAROS KÖRNYÉKÉN
 • BORBARANGOLÁS ZALAKAROSON
 • INTERAKTÍV TÚRA DOBRONAKON

További részletek:

PINCENAVIGÁTOR

front-small_1


Alsóerdei Sport- és Élménypark

Mesés zöld környezetben, madárcsicsergéssel és friss levegővel, több mint 3 hektárnyi területen várnak minden kikapcsolódni és sportolni vágyó vendéget az Alsóerdei Sport- és Élményparkban!

A kalandparkban drótkötélpályák és mászófal garantálja az izomlázat, felkészülhet a síelésre az oktató sípályán, kosarazhat, focizhat vagy kézilabdázhat a magas minőségű kültéri sportpályákon, vagy edzhet a szabadtéri edzőparkban (street workout). Szülőként szabadon engedheti gyermekét a játszóparkban, vagy megtaníthatja neki a biztonságos közlekedés alapjait a KRESZ-pályán. A virtuális játéktérben a VR szemüvegeknek köszönhetően új világokat ismerhet meg, vagy akár síelhet évszaktól függetlenül a SkyTechSport síszimulátornak köszönhetően.

Megpihenne? A kalandozások után lehetősége van a felfrissülésre a kalandparkhoz tartozó büfében.

Borkóstoló a Balogh pincében Zalakaroson

 • A Balogh Pincészet családi vállalkozásként működő borozó és borászat, ahol 1 hektáron művelik a szőlőt és kb. 200 éve a család birtokában van ez a szőlészet. A zalakarosi borvidékre jellemző borfajta a fehérbor, az itt termelt borok 80 %-a ilyen típusú.
 • A híres Olaszrizlingük 2007-ben és 2008-ban is elnyerte a Város bora címet.
 • A szállodától gyalogosan is megközelíthető (kb. 15-20 perc séta), ahol 4-5 féle bor kóstolására, pogácsa, zsíros kenyér fogyasztásra van lehetőség.

Kránicz borház - Garabonc

 • A borház bázisa egy olyan pincészet, amelyben a család több generációja tanulta és művelte a borászat nemes mesterségét. Ide várják a kedves Vendégeket, hogy megízlelhessék tölgyfahordóban érlelt, kiváló minőségű, nemes karakterű, saját termésű boraikat, melyek minden elvárásnak és követelménynek megfelelnek.
 • Díjnyertes boraik: Zöld veltelini - Szürkebarát - Oportó - Zweigelt - Kékfrankos - Cabernet Sauvignon - Királylányka - Olaszrizling - Muskotály

Kérjen további információkat a zalakarosi programokkal kapcsolatban!

További programlehetőségek kapcsán keresse fel nyugodtan a Hotel Karos SPA személyzetét, akik szívesen állnak rendelkezésére az aktuális információkkal és ajánlásokkal a tartalmas időtöltéshez! A fenti zalakarosi programok kapcsán pedig kérjük, keresse a zalakarosi Tourinform irodát részletes információkért: 

Tourinform Zalakaros