Programok Zalakaroson és környékén

Zalakaros a Kis-Balatontól néhány kilométerre található, csendes, nyugodt, ugyanakkor élettel teli kisváros, ahol a szervezők folyamatosan gondoskodnak arról, hogy a településre látogató vendégek minden évszakban, a hét minden napján találjanak kedvükre való programot. Ez az a város, ahol élvezhetik a friss levegőt, a vidék nyugalmát és a központban található arborétum növénykülönlegességeit. Gasztronómiája is kiemelkedő, változatos és egyedi, a tájjellegű ételek mellé, a helyi speciális borokon túl a csúcsborokkal is megismerkedhetnek az ide látogató vendégek. Legyen nyár vagy tél, ősz vagy tavasz, egy biztos ez a hangulatos kisváros megtelik élettel, melyhez a Karos Spa felejthetetlen wellness pihenést tud nyújtani!

Kirándulási lehetőségek ZalakarosonTermáltó és ÖkopartJátszótér

Állandó programok ZalakarosonÍzelítő Zalakaros programjaiból:Zalakarosi programok

 

A rendezvény ideje alatt a Gyógyfürdő téren kirakodóvásár, kézművesek bemutatói és borházak várják a Vendégeket! A programokra a belépés ingyenes!

 • Városnézés a Dottóval naponta többször (kizárólag száraz idő esetén):
  Próbálja ki Ön is! A kisvonat, mely szállodánk elől indul, körbeviszi és bemutatja Önnek és családjának a szépséges és kedves kisvárost.
 • "Érzékek Útján" Zalakaroson:
  A város Hat érzék programjához egy 2-3 órás interaktív városnéző túrát is készített Zalakaros. Az "Érzékek Útján" élménytúrához egy úti füzetet kapnak vendégeink a Tourinform irodában, amellyel játékos formában, az érzékszerveket is bevonva, különböző állomásokon, kvízkérdéseken keresztül ismerhetik meg Zalakaros nevezetességeit.  A füzet extra információkat és tippeket tartalmaz, bónokkal és meglepetésekkel kívánja még emlékezetesebbé tenni az itt tartózkodást. Célja, hogy rohanó világunkban egy kicsit segítsenek lelassulni és alternatívát kínálni a minőségi időtöltésre.
 • Segway túrák Zalakaroson:
  Ezzel a különleges közlekedési eszközzel nyílik lehetőség Zalakaros azon részeinek megismerésére, amelyeken még a helyiek sem mindennap járnak. A túra része a város bejárása kísérővel; barangolás a dimbes-dombos karosi utcákon, parkokon és szőlőültetvényeken. Garantáltan olyan helyekre jut el a túrázó, ahol csodás panoráma tárul a szeme elé.

 • Nordic Walking túrák a lankás kisvárosban:
  Az országos élménytúra sorozat zalakarosi állomása a Karos Nordic Walking élménytúra, mely lenyűgöző tájakon vezet végig. Ez egy izgalmas sport, ahol a természet és táj szépségeinek megismerése, felfedezése a cél egy speciális eszköz segítségével.

 • Kerékpáros városnézés:
  A sportolás szerelmeseinek lehetősége van szállodánkban kerékpár bérlésére, mellyel bejárhatók Zalakaros nevezetességei és a környező települések is. Nem csak az eszközt tudjuk biztosítani a kirándulásra vágyóknak, hanem az útvonalak megtervezésében is segítséget nyújtunk programpultunknál.

 • Gyalogos városi túra Zalakaroson:
  A hangulatos kisváros gyalogosan is bebarangolható. Az arborétumban különleges növényeket ismerhetünk meg, a tavasz kezdetétől az ősz végéig pedig színes virágok díszítik az egész települést, mely elnyerte a legvirágosabb városa címet. Vendégeinknek egy könnyed sétára, illetve a hosszabb túra utak bejárására is lehetőségük nyílik. A jelzéssel ellátott útvonalakról kollégáink a szállodában készséggel tájékoztatják Önöket.

 • Gránit Gyógy-, Élmény- és Strandfürdő: A Balaton régió családbarát fürdője:
  A zalakarosi fürdő egész évben három komplex egységgel (gyógyfürdő, élményfürdő és gyógycentrum) várja vendégeit, valamint májustól szeptember végéig egy csodálatos parkban található strandfürdővel is kiegészül. A fürdőben minden generáció megtalálja a megfelelő medencét, csúszdát és éttermet. Megújult részlegük a Vizipók-Csodapók Gyerekbirodalom, ahol a gyerkőcök élvezhetik a többszintes élménymedencével, csúszdákkal, vízágyúkkal kialakított világot. További belső fejlesztések is megvalósultak egy egész évben nyitva tartó zárt gyerekparadicsom és egy új szauna világ létesítésével.
 • Kertmozi (időszakosan):
  A zalakarosi Kertmozi június közepétől augusztus végéig várja a film szerelmeseit, a hét szinte minden napján. A részletes heti műsorokról szállodánkban kapnak tájékoztatást vendégeink.
  2019 júniusi műsor: Megtekint

 • Zalakarosi kilátó:
  Fentről csodálatos panoráma tárul elénk, ahonnan jó idő esetén tisztán látható a Kis-Balaton, illetve a Balaton-felvidék gyönyörű lankás dombjai. A népi építészeti stílusú kilátó tövében egy borozó is üzemel, ahol megkóstolhatjuk a helyi különlegességeket. Ha pedig egy kis kirándulásra vágyunk, kellemes sétautak vezetnek a Parkerdő területén keresztül.

 • Termáltó és ökopart:
  A Gránit Gyógyfürdő területéről napi 600-1000 m3 víz folyik el a Banyavölgyi patak és végül a Kis-Balaton felé. Ebből az elfolyó termálvízből jött létre a zalakarosi Termáltó. A termáltóhoz érkező vendégek legelső állomása a különleges architektúrájú fogadóépület. Legizgalmasabb pontja az épülethez tartozó tizenöt méter magas kilátótorony, csodás panorámával. A fogadóépület mellett található a hangok pavilonja, ahol különböző magasságú hangkeltő elemek segítségével ismerhetőek meg a hangok és azok rezgéshosszának változásai. A bátrabbak kipróbálhatják a vízen járás tudományát a termáltavon kialakított vízi tipegő segítségével. A tó két partját híd köti össze, középen szigettel. Továbbá található a tavon egy úszó szökőkút is. A fények meditációs térének négy oldalán különböző méretű fa oszlopok helyezkednek el, ezáltal mindig besüt a nap valamelyik résen, így az elrendezés segítségével láthatóvá válik a Föld forgásának hatása. A tanösvény egy lábakon álló fapadló járdán vezet a fák között a tó erdő felőli részén, a növényeket pedig ismertető táblák mutatják be. A tóparti játszótéren homokozó, csészealj hinta, körhinta, mászóka és faház várja a gyerekeket, köztük pedig kis patakocska kanyarog. Szabadtéri fitness park is várja a látogatókat. Minden géphez tartozik egy használati útmutató, valamint hogy az adott mozgás mely testrészre gyakorol hatást. 

 • Borkóstolók a zalakarosi, vagy a környékbeli borospincékben:
  A helyi borosgazdák szeretettel várják vendégeiket a zalai lankákon megtermett minőségi fehér és vörös boraikkal.
 • Sétarepülés Zalakarosról: 

  Látogassa meg idilli, családias repülőteret, Zalakaroson a Zalakomár felé vezető út mellett!

  Amennyiben Ön, barátai vagy családtagjai felejthetetlen pillanatokat szeretnének megélni és zalai tájainkat nemcsak a földről szeretnék megcsodálni, bármelyik útvonalukat is választja, garantálják Önnek, hogy csodálatos helyeket, tájakat, várakat, ismert vagy új látnivalókat pillanthat meg madártávlatból. Környékünk szépségét: a Kis- Balatont és a Balatont, a keszthelyi Festetics kastélyt, a hévízi gyógytavat, Badacsony zöld vonulatát és környékünk további szép látnivalóit.

 • Kirándulások a Kis-Balatonhoz:
  Magyarország egyik legcsodálatosabb védett területe, a Kis-Balaton Önt is elkápráztatja egyedülálló madár- és vízi világával.
  A kirándulás alatt megismerhetik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park részét alkotó Kis-Balatont, amely a zalavári Kis–Balaton Emlékház megtekintéséből, a Kányavári-sziget madárvilágának megcsodálásából áll. A szigeten nemrég fejeződtek be a fejlesztések, négyszintes kilátóval bővült a terület, ahonnan jól belátható a Hídvégi-tó. Akadálymentesítették a területet, kerékpártolót építettek és még egy új gyerekjátszót is kialakítottak a vendégek kényelmébe érdekében.
 • Kirándulás a Kis-Balatonhoz és a Fenyvespusztai Állatsimogatóhoz
  Miért érdemes Fenyvespusztára látogatni? Mert ez az a hely, ahol a magyaros virtus, a csikós hagyományaink felélesztése és egy kis betyár-romantika is megtalálható, ahol csikós bemutatóval és a magyar puszta életével lehet megismerkedni.
  Többféle program közül lehet válogatni: puszta ötös hajtás, betyárok különféle lovas ügyességi versenye, ostorparádé, népi játékok és vetélkedő, pálinka, bor és mangalicazsíros kenyér kínálás, ingyenes póni lovaglás a csikós bemutató végén. Az állatsimogatóban bivalyok, kecskegidák, lovak, pónik, csacsik, nyuszik, kismalacok, kiskutyák, kiscicák és még sok más állat várja a kíváncsi vendégeket.
 • Kirándulás a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumba és a Kis-Balatonhoz:
  Fél napos kirándulás a Kis-Balatonhoz és a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumba, ahol megtekinthető Magyarország legnagyobb egyedülálló bivalyállománya. A rezervátum megtekintése után az utazás folytatódik a Kis-Balatonhoz, melynek vonzerejét a gazdag madárvilág és a varázslatos természeti környezet adja.
 • Kenuzás a Zala folyón (szezonális)
  Tökéletes kikapcsolódás lehet az aktív pihenés kedvelőinek! A Zala folyó a Dunántúl egyik legszebb és legváltozatosabb folyója, melyet egy félnapos túrával ismerhetnek meg. Kezdőknek és haladóknak is nyugodt szívvel ajánljuk, 4 személyes kajakokkal lehet venni az akadályokat és természetesen szakképzett túravezető kíséri Önöket. Érdemes kipróbálni, ha szeretnének egy kicsit gyönyörködni a zalai táj csodáiban!
 • Barlangtúra: Balatonederics: Keszthelyi-hegység keleti peremén nyílik a fokozottan védett Csodabogyós-barlang, amely Magyarország kilencedik, a Dunántúlnak pedig hatodik leghosszabb barlangja. Szervezett kalandtúrákkal várja a családosokat, csoportokat.(előzetes egyeztetés szükséges).
 • Balaton körút autóbusszal és komppal:
  Közép Európa legnagyobb tava csodás tájakat, gyönyörű panorámát és változatos borokat tartogat az oda látogatóknak. Az északi parton barangolva megtekinthetik a különleges várromokat, a bazalthegységeket, vagy akár a Tihanyi apátságot is. Hajókázhatnak a Balatonon többféle hajótípussal, akár a déli és északi partot összekötő komppal, mely Fonyód és Badacsony között közlekedik.
 • Zobori Kalandpark, Zalaszabar:beltéri élményekkel, kültéri attrakciókkal várja a család minden tagját:csúszdapark, VR-zóna,,Játszópark-Ability park és Ökoház, 3D- Exojet, Way out- Szabaduló szoba, 4XD Szinema, Hófánk, Csónakcsúszda, kötélpálya, Óriáshinta, Vizes játszótér, Hurricane, Vizi dodzsem
 • Hét Vezér Történelmi Kalandpark és a Garabonciás Farm látogatása:
  Garaboncon található a XXI. századi parasztgazdaság, a Garabonciás Farm, ahol állat és növénytermesztés folyik. Kapirgálós tyúkok, csirkék, malacok, nyuszik, tehenek, magyar szürke marhák, bárányok és kecskék, lovak várják az idelátogatókat.
  A Kalandpark részei: Hanna hercegnő vára, 7 vezér jurta tábor, íjászpálya, elektromos gokart pálya, lovas pálya, sajtüzem, látványkonyha
 • Csillagvár Múzeum, Balatonszentgyörgy: 

  Állandó kiállítás: Középkori Végvári Életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény. Másfél hektáros pihenőpark, parkoló, csárda. Hagyományos Vadászati Módok Kiállítás

  A közel másfél hektárnyi bekerített területen várják vendégeiket, tematikus, családi programokkal. A volt grófi istállóból kialakított csárda is várja vendégeit.

 • Vörsi Tájház: 

  A Kis-Balaton hagyományos használati eszközeit, elsősorban a népi halászati módszerekhez kapcsolódó szerszámokat, a táj népi építészetét, a lápból élő pákászok életmódját ismerteti a 2015. évben megújult kiállítás a vörsi talpas házban. 

 • Horgászati lehetőség a környéken, éves horgászengedéllyel, napi jegy váltható:
 • Miháld: egész évben telepített tó, nyitva: H-P 6.00-22.00, SZO-V: 0.00-24.00
  (- Jegyváltás: Miháld, Vegyesbolt, Dózsa Gy.u.16.)

  • Galambok: intenzíven telepített tó, horgászható május 1.-november 30. között, naponta 23 óráig
   (- Jegyváltás: a helyszínen a halőrnél, naponta 6-23 óra között)
  • Kis-Balaton: részben telepített tó, egész évben horgászható 4.00-24.00
   - Horgászati területek: Garabonc- Babos sziget – Hévízi árok – Kányavári sziget – Zalavár
   (- Jegyváltás: Déli oldal – Nagyradai Horgászegyesület Nagyrada, Petőfi u.22.)
  • Kányavári- szigeti Halőrház
  • Északi oldal- Zalavár, (Korona Borozó, Dózsa u.60.)
  • Zalaapáti,( Josef Horgászbolt, Jókai u.82. )
  • Sármellék, Kis-kuckó Kereskedés, Dózsa u.318/2.
 • Keszthely és Hévíz felfedezése:
  Barangoljon a városban és fedezze fel Keszthely szépségeit: a barokk Festetics kastély, a Hintómúzeum, valamint a Fő téren található Nagytemplom, egy kellemes séta a sétálóutcától egészen a Balaton partig, a Marcipánmúzeum és a Babamúzeum megtekintése mind-mind kiváló aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújt, melyet nem érdemes kihagyni, ha ezen a vidéken járunk. Egy hűvösebb napon pedig próbálja ki a Hévízi tó meleg forrását, élvezze a gyógyvíz erejét!
 • Sümegi Várjátékok és történelmi vacsora:
  Vissza a múltba! Mintha csak egy mesébe csöppentünk volna, középkori vár, lovasok és lovagok, lovagi bajvívás vár minket, ha ellátogatunk ide. A legérdekesebb és legizgalmasabb program a középkori lovagi játék a sümegi várnál, korhű öltözetben és környezetben. A lovas és gyalogos vitézek harca, bajvívása után egy középkori lakoma (barackpálinka, középkori leves, kemencében sült libacomb, egészben sült burgonya, káposztasaláta) illatai csábítanak el minket a középkor eme szegletébe is.

A kirándulásokról további információkat a szállodánk program részlegén kérhetnek az alábbi elérhetőségek (program@karos-spa.hu, +36 93 542 519) valamelyikén, vagy személyes a programpultnál.

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként szállodánk ajánlatairól, akcióiról.

Vendégeink véleménye