Karos Spa Gyógyászat

… a tradicionális fürdőkúra

A városban egyedüliként a zalakarosi fürdőn kívül a Karos Spa rendelkezik termálkúttal. A nátriumkloridos, hidrokarbonátos termálvizet a felső pannon rétegből nyerjük, kb. 1 000 m mélyről. A forrásnál 49,5 C°-os víz kerül a szálloda termálvizes medencéjébe, valamint egyedülálló módon a hotel mintegy 100 db apartszobájának fürdőkádjába.  Ez a víz egyébként más fürdőkben gyógyvízzé nyilvánított- a magyarországi kormányrendelet szerint azt nevezzük gyógyvíznek, amely 30 C° feletti, és bizonyítottan gyógyhatású - márpedig ez igaz mind a zalakarosi gyógy-, mind a Karos Spa termálvízére is.


Vízösszetétel


A gyógyhatású termálvíz indikációja, kontra indikációja

JavallatokEllenjavallatok
minden degeneratív elváltozás rosszindulatú daganatok
végtag- és gerincbántalom szívbántalmak
krónikus ízületi gyulladásos betegségek érrendszeri megbetegedések
kötőszöveti reuma minden akut gyulladásos megbetegedés
mozgásszervek, operációk, törések utáni állapota keringési zavarok
ízületi- és porckorong műtétek elő- és utókezelése a vérképző szervek megbetegedése
idegkimerültség trombózis
krónikus, periférikus idegrendszeri megbetegedések krónikus alkoholizmus
krónikus nőgyógyászati betegségek súlyos májzsugorodás
fertőzőbetegségek, láz
nyíltsebek
terhesség


A gyógyászati kezelések kiválasztása mindenképpen orvosi konzultációhoz kötött, amelyet természetesen helyben végeznek több nyelven beszélő reumatológus szakorvosaink. A kiszolgáló személyzet segít a továbbiakban, akik mind tapasztalt, szakképzett kollégák- fizioterapeuták, gyógytornászok, gyógymasszőrök.

Gyógyászati részlegünkön elérhető a hévízi iszappakolás, amelyet a ház specialitásaként zalakarosi termálvízzel keverünk. Az ízületi fájdalmakra különféle gyógyszeres pakolásokat alkalmazunk, melynek gyulladás- és ödéma csökkentő, valamint fájdalomcsillapító hatása van.

Számos vizes kezelés mellett, mint pl. szénsavfürdő, négyrekeszes galvánfürdő megtalálható még a magyar találmány, a súlyfürdő is, amely rendkívül hatásosan alkalmazható a gerinc és az alsó végtagok nagy ízületeinek degeneratív elváltozásai esetén.

Az elektromos kezelések között a szállodában valamennyi kezelésfajta fellelhető, ami egy kórház reumatológiai szakosztályán is.

Gyógytornászaink egyéni vagy csoportos foglakozásokat is tartanak, amelyek javítják a keringést, lazítják az izmokat, növelik a csont- és izomtömeget.

A hotelben nem csak a gyógyászati kezelések szolgálják az egészségmegőrzést. Lehetőség van úszásoktatásra, Nordic Walkingra is, heti kiírás szerint pedig naponta többféle csoportos tornán vehetnek részt ingyenesen a vendégek- legkedveltebbek az aquatréning a medencében, a fit ball tréning, a gerinctorna, és az öt tibeti jóga.

Ismerje meg Ön is részletesen gyógyászati szolgáltatásainkat:

gyogyaszatgyogyaszat2gyogyaszat3

Wellness - és gyógykezelések

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön elsőként szállodánk ajánlatairól, akcióiról.

Vendégeink véleménye